Det var bättre förr…

Standard

Idag kom livet mellan mig och jobbet. Utan att gå in på massa detaljer så ställde biverkningarna till det så jag var tvungen att vara hemma. Slapp tack och lov sjukhusbesök, så det hade kunnat vara värre.

Tidigare kunde jag jobba hemifrån, men det får jag inte göra längre. Å jag begriper inte varför man har samma policy i hela förvaltningen.
Det finns chefer som uppmanar till flexibelt arbetssätt och så finns det en chef som säger tvärt nej. Motiveringen var att vi måste vara tillgängliga.

Jag hävdar bestämt att via mail, telefon, SMS och Skype är vi just tillgängliga! Det enda vi inte är, är på plats rent fysiskt. Men med tanke på att vi jobbar mer och mer digitalt så är inte det något som helst problem.

Vi kommer åt de system vi arbetar i och behöver komma åt även hemifrån. Så jag förstår inte varför det är tvärt nej.

Jag behöver vara hemma ibland pga biverkningar. Jag är inte sjuk så jag behöver sjukskriva mig, jag behöver bara tillgång till hem eller en smula lugn och ro. Men jobba kan jag… bara jag får.

Hemmet

Här jobbar jag hellre än mitt i stan… så det så!

Annonser

»

  1. Instämmer. Läste just en rapport från 80-talet om framtidens boende, och minns det myckna snacket om distansarbete. Man kan ju vara infektionskänslig, må hyfsat fast man fortfarande smittar, eller som jag vara arbetsför trots man hostar så att folk tar betäckning o håller för öronen. ”Tillgänglig”? Folk blir ju utbrända f a de är tillgängliga dygnet runt numera. Är otrygga chefer rädda att inte ha ”kontroll”? Men det är väl jobbet som ska mätas, inte att kroppen befinner sig i en särskilt byggnad? (vilket man iofs också kan ha järnkoll på numera). Nä, de är obegripligt.

    • Ja, det finns många anledningar till att behöva ha lite flexibilitet. Å som rapporten visar är det inget nytt.
      Antar att det är kontrollbehovet som ligger till bakgrund för beslutet. Jag gör samma jobb idag som jag tidigare gjorde då jag kunde jobba hemma. Så det beror inte på arbetsuppgifterna åtminstone

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s