Ibland blir det rätt men ändå så fel…

Standard

Idag har jag åter igen träffat en läkare. Den här gången var det inte  pga cancer, astma, hypotyreos utan benskörhet! Å varje gång jag räknar upp diagnoser och medicinering för en läkare känner jag mig minst 78 år.
Ni som inte har någon diagnos och sällan är sjuka vet inte hur bra ni har det. Njut!

Det positiva i besöket var att han tog ett redigt omtag kring alla mina sjukdomar och tillstånd. Det har ingen läkare gjort tidigare utan varje del har setts som en isolerad sjukdom eller händelse trots att det allt som oftast finns ett samband. Men som sagt, den här läkaren vill annat.

MEN han kunde inte mycket om hypotyreos. Eller rättare sagt, hela sjukvården här i regionen är styrda av Endokrin och det som bestäms där ska alla följa. Å det gör läkarna.
Man menar att forskning visat att det räcker med en enda medicinering för sköldkörtelsjuka och det är så klart Levaxin. Annan medicin kan kanske ges i nödfall, men som undantag till de mest sjuka som absolut inte svarar på Levaxin. Att använda sig av naturligt sköldkörtelhormon som finns vägrar man. Påstår tom att det kan ge ”galna kosjukan”. Dock är sköldkörtelhormonet från svin och inte nöt! Å jag undar också om de som t.ex. får hjärtklaffar från gris också blir lika sjuka som vi med hypo ska bli av svinhormonerna?!

Läkaren idag berättade att de prover man vanligtvis följer, fritt T3 och fritt T4 inte behövs tas när man som jag tar både Levaxin och Lio. Det enda man behöver följa är TSH, vilket hos mig knappt är mätbart. Det är iofs precis som det ska eftersom jag äter just en kombinationsbehandling.
Men läkaren menade att de går efter den forskning som visar att de aktiva hormonerna inte behöver tas, fT3 och 4, utan endast signalämnet, TSH, tas.
Avslutade att jag gör naturligtvis som jag vill och följer ”min” hypoläkares råd, men att han måste informera mig om ovanstående.

Det här inlägget är klart förvirrande om man inte är en smula insatt i hypovärlden, det förstår jag. Men jag kan summera det så att vid alla andra sjukdomar jag har är det självklart med individuell medicinering. Vid hypotyreos menar man att en behandling är undergörande för alla. Galenskap!

Men jag har bestämt att följa läkarens råd just nu. Tänker börja fasa ut mitt Lio försiktigt och antingen går det bra eller också kommer läkaren att märka hur mycket bättre jag faktiskt blir med just tillägg av Lio.

Så ser min plan ut idag. I närtid ska jag få ta ett kortisolprov, vilket jag aldrig gjort tidigare, och sen återhörs vi om ett par veckor. Vad som händer sedan har jag ingen aning om. Men pigg och frisk tänker jag banne mig bli!

På Sveriges radio kan man höra mer om konflikterna i hypovärlden.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1250157

Annonser

Ett svar »

  1. Jag lyssnade oxå på de avsnittet och stördes lite av de manliga läkarnas tvärsäkerhet fast de blev ju motsagda av två kvinnliga läkare i slutet av programmet.
    Vi vill ju bara må bra och jag tror att alla önskar att Levaxin vore svaret för det är enkelt och billigt. Ingen vill ju krångla till det i onödan. Lio går ju snabbt ur kroppen så du borde ju märka skillnad rätt så snabbt

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s