Jag är en smula skör…

Standard

Nu har jag äntligen fått svar på min bentäthetsmätning jag gjorde för två månader sedan. Å självklart såg man att jag hade skört skelett. SJÄLVKLART! Jag menar, varför inte det också när jag ska ha tame fan allt annat skit i kroppen.
Så nu ska det skrivas remiss till osteoporosmottagningen och förhoppningsvis tar det inte ytterligare två månader innan jag får komma dit.

Jag förstod redan innan att jag var benskör. Det vittnar en massa frakturer om. Jag vet inte hur många gånger jag fått frakturer i revbenen av det minsta lilla. Så kroppskontaktssporter är inget för mig. Tränade självförsvar för några år sedan och genast rök ett revben.

Att motionera och röra på sig är viktigt för att bevara sin bentäthet. Träning medför även att muskelmassan och balansen förbättras vilket minskar risken för fallolyckor och därmed för fraktur. En sund och balanserad kosthållning rekommenderas inklusive ett säkerställt intag av kalcium och vitamin D. Rökning bör undvikas eftersom det påskyndar osteoporosutveckling.

Så det är bara att fortsätta träna. Den där jävla vikten har jag tappat tron om att tappa. Det spelar ingen roll vad jag gör, jag går inte ner i vikt. Hata Hypotyreos! Men kosthållningen är bra, kalciumhalten otroligt nog hög och vitamin D tar jag extra av. Å röker gör jag inte längre.

Men svag, det är jag tydligen. Åtminstone i skelettet!

ben

Annonser

»

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s