Ger upp Liothyronin…  

Standard

Jag är en av rätt många hypopatienter som inte klarar av enbart Levaxin, den standardmedicin som finns för sköldkörtelsjuka idag. Eller rättare sagt, det FINNS annan medicinering men läkarna skriver inte ut dem utan litar helt och fullt på Levaxinet.

Jag har aldrig varit med om att man förlitar sig fullt och fast på en enda medicin för så många olika personers symptom på en sjukdom som man gör vid Hypotyreos. Som astmatiker är det väldigt viktigt att få individuell medicinering, vid Hypotyreos skiter man fullständigt i det.

Jag har haft tillgång till läkare via MediCheck vilken skrivit ut Liothyronin till mig. Men nu ingår den läkaren i en slags prenumerationstjänst för sköldkörtelsjuka och jag har inte lust att betala en massa pengar varje månad för att få tillgång till vården där. Det är inte rimligt!
Å så länge jag äter Liothyronin vägrar min vårdcentral att befatta sig med min hypo. De vägrar ens diskutera saken.

Så jag har bara ett val kvar och det är att sluta med medicinen som funkar för mig och fortsätta med enbart Levaxin. Jag får också i fortsättningen vara tvungen att träffa läkare som inte har en aning om hur en bra sköldkörtelvård ska vara. Ingen!

Bara av detta blir jag trött och jag vet att utan rätt medicinering kommer jag att bli ännu tröttare. Å det är så tröttsamt!

Annonser

»

 1. som jag har förstått det så skriver inte allmänläkare ut Lio utan det krävs en endokrinolog. Nackdelen är att man aldrig kommer till endo om inte Vårdcentralen tycker att man behöver det. Ond Cirkel.
  Men tycker du inte att det är värt 400 spänn i månaden? Jag skulle gärna betala det dubbla eller tredubbla om det gjorde mig friskare. Även om det inte är rätt, man borde få bra vård ändå men nu ser ju inte verkligheten ut så tyvärr och då känns valet begränsat.

 2. Ja det är märkligt att vissa sjukdomar är individuella medan andra räknas som generella. Jag kan nog tro att det faktiskt är individuellt alltihop och därmed fungerar medicinerna olika.
  Sambon har samma bekymmer om än med annan sjukdom och annan medicin, han blir dålig av ”standardmedicinen” och har ett elände varje gång han behöver få nytt utskrivet. Det finns ju sådant som fungerar för honom men nej då… vareviga gång ska det tramsas.

  • Tursamt att sambon orkar sig igenom allt elände så fort han ska ha nytt recept. Kan tänka att det finns en hel del som inte pallar till slut. Begriper inte att det ska vara så jäkla svårt!

   • Nej visst är det märkligt. Han har dessutom inskrivet i journalen att han inte ska ha standardvarianten och att alternativet inte får bytas ut – men det kanske är för mycket begärt att de ska läsa igenom det…

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s