Plåsterfri…

Standard

Sedan ett tag tillbaka är jag fri från mina hormonplåster jag fick i samband med cancerbehandlingen. Först tyckte jag att det kändes skönt och mer naturligt så men nu är det bara jobbigt. Jag ser INGET positivt alls i att vara naturlig och utan hormoner!

Fy fan. Klockan är inte ens tolv på dagen och jag har haft sex stycken rediga svettanfall. Däremellan fryser jag som en hund. Varför nu hundar skulle vara överrepresenterade i frågan om att frysa. Idag har jag även blivit yr varje gång svettanfallen kommit så nu är jag livrädd för att svimma och slå mig också.
Jag är trist och less, jag vill skrika och gråta men eftersom jag är uppfostrad så gör jag inte det. Jag låser in mig på mitt kontorsrum i stället.

Jag sover inte om nätterna eftersom jag blir varm. Och utan sömn är jag inte mig själv. Förresten, vad är ens ”mig själv” nu? Jag känner inte igen mig alls. Inte på något sätt.

VAR är det där livet som skulle börja efter 50? Jag väntar fortfarande!

styrka

Annonser

»

 1. Men det stod ju i alla tidningar för några månader sedan om att man ändrar på riktlinjerna för plåster och att risken för bröstcancer av plåster är feluppfattad. Man kan gott och väl använda plåster mer än 5 år däremot ska man inte ta oralt östrogen för länge.
  Du borde verkligen följa klimakteriepodden!

  • Jo, jag vet att det är nya riktlinjer men det har tydligen inte gått till receptförskrivarna. 😉
   När man pratat om att jag ska sluta med plåstren har man aldrig haft risken för bröstcancer i tankarna utan där har man vetat bättre. Så egentligen vet jag inte varför jag skulle sluta. Antar att jag måste igenom skiten förr eller senare och förr är ju bättre än senare.

 2. Heja Mia! Varför har du slutat med hormonplåstren. Jag vet inte så mycket om det men förklara gärna!

  Kramis

  Skickat från Samsung Tablet.

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s