Vård till varje pris…

Standard

Nu är det fan dags att börja väja bort de patienter som fullständigt skiter i att ta hand om sig själva, de som struntar i att själva ta del i sin rehab och de som missköter sig själva och sin kropp.

Idag ställs operationer in pga platsbrist. Behandlingar skjuts på framtiden pga personalbrist. Brister överallt förutom på patienter.

Idag ser jag människor som sitter utanför onkologen och tokröker samtidigt som de låter cellgifterna göra sitt jobb. Nyopererade människor som knappt är ihopläkta hasar sig ut för att röka. Människor som fått hjälp med sina inflammationer i kropparna röker glatt vidare.

Den enskilt största cancerboven är… rökning. Kroppens förmåga att läka efter en operation försvåras av… rökning. Inflammationer orsakas eller triggas av… rökning.

INGEN är tvungen att röka eller misshandla sin kropp med skit. Det är ett val man gör. Å visst, det kan vara svårt att sluta men det finns hjälp. Massor av hjälp. Å viljans makt är enorm!

Men nu är jag trött på att folk som faktiskt tar hand om sig blir straffade genom avbokade och inställda behandlingar samtidigt som rökarna gör allt för att förstöra sin egen behandling och sitt eget tillfrisknande. Skittrött!

Som sagt, att röka är ett val och nu är det även dags att ta konsekvenserna av den. På riktigt!

Annonser

»

  1. Ännu en gång huvudet på spiken. Det här har jag också funderat på i perioder. Har man rökstopp inför operationer ska det gälla även under rehabiliteringen och sköter man sig inte ska det få konsekvenser.

    • Tack. Jag trodde jag skulle få mer skäll över mitt raka och inte helt PK inlägg. 😉
      Men jag tycker verkligen det ör dags att sluta kasta skattepengarna i sjön.

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s