Jag vill inte…

Standard

Idag är det en sån där jobbig dag. En dag jag funderar över om det är värt att jobba heltid över huvud taget. Jag hinner inte mycket mer än att göra just det, jobba.

När jag kommer hem på kvällen fixar jag mat, äter, pysslar hemma och förbereder morgondagen. Sen är det inte lång tid kvar att vara vaken på. Å nästa dag är det samma sak igen… å nästa, å nästa.
Förbereder jag inte morgondagen redan på kvällen måste jag gå upp ännu tidigare än jag gör för att fixa matlåda, laga frulle, packa väska. Å går jag upp tidigare måste jag lägga mig tidigare också. Så hur jag än gör så får jag inte mer fritid.

Ska det vara så här att leva? Ska jag behöva leva för att jobba i stället för tvärt om? Det är sjukt och jag vill inte ha det så! VILL INTE! Livet är ingen jävla förberedelse för något annat. Livet är här och nu. Det pågår för fullt och allt jag gör är att jobba!

När helgen sen kommer har jag ett hem att ta hand om. Saker som ska handlas och så klart förberedas till veckan som kommer. Jag ska ta hand om mig själv också och gärna komma ut i friska luften. Sen är helgen över och allt börjar om igen. Fy fan!

Nä, jag vill inte längre… jag vill hoppa av. Nu!

EH

Annonser

»

 1. Det berömda ekorrhjulet. Jag förstår känslan, men vad gör man åt den? Kan du kanske ta ledigt några dagar i höst eller har du råd att gå ner i tid? Det är ju så knepigt detta, hur få det att kännas bättre? Kram

  • Ja du, jag drömmer om ett helt annat liv men vet inte hur jag ska försörja mig i det.
   För krasst är det så att jag måste jobba heltid för att försörja mig. Jättetrist.
   Tursamt nog är det en ny dag i morgon och då känns kanske ekorrhjulet lite mer rosa och fluffigt än idag.

   • Du får drömma om det fluffiga rosa, jag har flera vänner som trampar runt som dig. Nu har det ju gjorts så hopplöst ekonomiskt svårt att gå i förtida pension. En vän som inte är helt frusk gav upp, storknade på försäkringskassan och gick i förtida pension fast det blev ett stort hål i kassan.
    Så nu jobbar hon extra i just kassan på Ica för att få in det som saknas, hon jobbar när det passar henne, så jag tror det blev vinst för hennes del.

 2. Vi hamnar alla i den där tanken emellanåt, när man fokuserar på att det är ett tradigt enformigt liv som rullar på, kan absolut känna igen mig jag också. Gäller att vända tankarna och tänka på allt positivt och bra som finns runt om en ändå, och på att det kunde varit värre med det mesta, då är saker som vi gör till vardags lyx, för dom som inte har det.

  Kanske blev flummigt, men tror du förstår hur jag menar 🙂

 3. Tror att det är kloka tankar. Jag har ju jobb-uppehåll nu då jag pluggar. Kommer förstås att börja jobba igen men definitivt inte på samma sätt som tidigare. Det var stor mental spänn att passera, för att börja leva på sparkapital. Det känns lite förbjudet men går alldeles utmärkt. Jag rekommenderar varmt att fundera över vad man vill och vad som är möjligt. Kanske kan man göra fler förändringar än man först tror. Man får vara lite kreativ och hitta lösningar och det vill jag uppmuntra till.

  • Tack. Jag är lite avis på er som törs släppa sargen så att säga. Jag skulle kunna skaffa mig en hyreslägenhet och leva på den vinst jag gör på lägenheten. Men å andra sidan tänker jag mig den som en pensionsförsäkring!
   Fast inget är hugget i sten. Jag ska ju leva här och nu, inte sen! 🙂

 4. Jag kan känna igen mig i det du skriver, men har numera balans mellan jobb och fritid (jobbar heltid). Det har jag helt klart blivit en bättre människa av. Jag tror även att trivseln på jobbet och arbetsuppgifterna betyder mycket för hur man upplever situationen. Åtminstone är det så för mig. Men det är tufft när man upplever att man sitter fast.

  • Vet inte om det är just en tid i livet som framkallat de här tankarna. Tror mer på att det är tankar på mitt eget välbefinnande som ligger till grunden. Nu som ensam har jag mer tid, och intresse, att tänka på mig själv.

 5. Försök gå ned lite i tid om möjlighet finns. Man vänjer sig sakta med mindre pengar. Kanske genom indragningar i bilkörande, baka eget bröd, handla second hand, äta ute mindre mm.

  • Jag har ingen bil, cyklar för det mesta å bröd äter jag inte alls. 😀
   Närå, men jag kan inte gå ner i tid eftersom det påverkar hela min ålderdom. Jag väntar på drömvinsten så länge!

   • Själv funderar jag allvarligt på att bo året runt i en husvagn när barnen flyttat ut. Eftersom jag jobbat deltid nästan hela mitt liv kommer jag bli en väldigt fattig pensionär.

 6. Att vänja sig vid mindre pengar är en sak, det är en baggis men att det kanske påverkar pensionen (som redan är kanske bara är runt 60% av lönen) så att den blir ännu mindre är ett stort steg att ta om man vill leva och inte bara överleva som pensionär. Jag tänkte försöka hitta saker som roar mig så pass på fritiden och som jag mäktar med, att jag håller ut tills jag får börja ta ut pension och sedan passa på att leva. Vilket idag känns långt borta och kanske inte ens händer då min cancervariant är en sådan som brukar ge återfall 😦

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s