Ur askan…

Standard

Inte många har missat att en skola i mitt närområde har brunnit ner. Natten till måndagen gjorde två flickor ca 500 elever skollösa. Ett helt köpcentrum fick problem när brandröken vällde in i butikerna och förstörde varor och kläder. Restauranger och fik fick stänga för man kunde inte ha fläktarna igång.
En massa människor påverkades. En massa människor är förbannade. En massa människor är oförstående.

Å mitt i allt elände har man också fått kraft, en massa stöd och kärlek. Å det är fint och det jag tänker mest på nu. Om inte, blir jag bara uppgiven.
Det var en gång min skola och jag har en massa minnen där. Båda mina barn har gått i skolan från det jag kallar lekis till nian. Det känns konstigt att den är borta. Men som rektorn säger, det är inte byggnaden som är Gottsundaskolan, det är alla vi tillsammans. Bra sagt!

Kärlek!
kärleksbomb

Annonser

»

  1. Sonen och jag pratade om det igår och fattade inte varför man eldar upp en skola. Helt obegripligt. Och som det verkar är gärningspersonerna under 18 alltså blir straffet en näsduk från sociala…. Det stör mig. Finns inge kärlek i hur jag tänker där

  2. Jag tänkte direkt på dig när jag såg att det var Gottsunda, man blir så ledsen och förbannad.

    Det blir man såklart vart det än är, hur är det ställt med ungdomar som kan gå så långt, det är skrämmande och ledsamt…

  3. Har tyvärr missat detta men det ser ju fruktansvärt tragiskt ut. Det är så svårt att förstå hur det kan bli så här, att barn med problem inte fångas upp tidigare. Byggnader är ändå bara byggnader men visst svider det dels ekonomiskt, dels sådant som finns inne i byggnader. Hoppas nu att tjejerna får hjälp – på riktigt.

  4. Ja det är trist det där! Nog hade jag, som du, gjort mig olycklig om det var min unge som deltog i något sådant (tack och lov har han blivit vuxen utan större bekymmer, gott så). Vilka enorma kostnader sådant där medför – och så mycket lidande för folk runt omkring!

  5. Det är tråkigt för Gottsunda och skolans elever, det är tråkigt för flickorna och deras familjer som får ta konsekvenserna. Och lika tråkigt – och obegripligt – är det att det har blivit så vanligt förekommande att skolor sätts i brand. Det bör rimligen inte finnas mer oförstånd i dag jämfört med förr – så vad är det som har gått så fel?

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s