Magkänsla…

Standard

Jag brukar säga att när kroppen talar till mig ska jag lyssna. Å det gäller även magkänslan. Jag menar inte att gå på magkänsla när man är framför en valsituation. I de fallen tror jag mer på förnuft än känsla. Jag menar de där gångerna man går omkring och anar något, känner på sig att något är skevt. Den magkänslan!

Det finns en massa saker jag känt på mig. Saker och ting som jag egentligen inte trott skulle hända. Men den så kallade magkänslan har sagt något annat. Å jag har haft mer rätt än fel när jag litat på min magkänsla.

Vad är egentligen magkänsla? Jag tror att det, bland mycket annat, är att kunna läsa av människor. Att ha förmåga att se när något inte stämmer, när något avviker, när något är annorlunda. Det kan vara både subtilt och svårt att se. Men har man förmåga, medvetet eller inte, så ser man. Oavsett!

En del människor ändrar beteende utan att veta om det. När de har något att dölja blir de i stället mer öppna än de varit någonsin tidigare. De låter datorn vara på och mobilen ligga öppen och tillgänglig i syfte att liksom lugna den andra. De visar att ”här finns inga hemligheter”.
Människor ändrar röstlägen när de ljuger, blicken kan bli annorlunda, kroppsspråket ett annat. Det gäller bara att se det.

Magkänsla är svårt att förklara. Det är inte så att jag går omkring och oroar mig och tror att något är skevt och till slut enbart ser det som faktiskt är det. Som en självuppfyllande profetia så där. Nä, det är mer subtilt är så och dyker upp då och då.

Men oavsett vad det är har jag lyssnat på det, precis så som jag lärt mig att lyssna på kroppen. Tror fan att jag börjar få balans i både kropp och knopp. Vet inte om det är universums balans men skit samma, det är min balans!

hållbar hälsa

Ikväll blir det MediYoga med den här pärlan. Lizah från HållbarHälsa

Annonser

»

  1. Jag tror att hjärnan uppfattar saker vi inte ”ser” på en gång. Magkänslan i såna lägen brukar vara rätt. Man kanske inte behöver agera på det på en gång men ta det i beaktning. Skönt att du känner dig i balans.
    Är man i obalans säger magkänslan mest ”köp Nutella”

  2. Ja, magkänslan borde man både lyssna och lita på lite oftare tror jag. Men det är lätt gjort att ”hjärntänket” får ta över, även när det inte borde det.

    • Jag tror att jag har svårt att få balans mellan magkänsla och hjärntänk. Det blir antingen eller på något vis. Tror jag, som sagt.
      Men det man är medveten om kan man också jobba med. Tursamt nog! 🙂

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s