Jag hör suset…

Standard

från fläktarna och känner kyla från AC! Jag stod inte ut med värmen på jobbet längre så jag har bytt kontor. Sitter från idag i svala lokaler på Vuxenenheten.

Jag har nära till ”min” enhet så jag kan knalla över och hämta post eller annat jag kommer att behöva. Men så länge man inte gör något åt värmen där kommer jag inte tillbaka.

Vi har klagat en massa gånger på ventilationen, ibland har man försökt åtgärda något och ibland har man sagt att allt är okej.
Men nu mitt i värsta sommarvärmen fick vi höra att kylsystemet är trasigt. Förmodligen har det varit trasigt länge, väldigt länge. Dessvärre hinner Vasakronan inte laga kylsystemet så i stället ska de satsa på någon stor fläkt. Nu är jag visserligen inte i den branschen men det är kyla vi behöver, inte virvlande luft.

Jag lider med mina kollegor som inte kan flytta på sig som jag har gjort. Det är vidrigt att arbeta utan kyla och syre när det är lika varmt inne som ute.

Salt

Annonser

»

 1. Fy 17! Man blir ju helt hjärntrött om inte ventilationen fungerar!
  Hörde att det var samma bekymmer på mitt jobb, där kan man i och för sig byta våning för att få det drägligt (ventilationen fungerar bra på nedre plan men inte på övre plan). Jag fattar inte att det ska vara så svårt att åtgärda sånt!
  Hoppas du kan sitta kvar där du sitter nu till dess värmeböljan är över (eller till du får semester nästa gång, vill minnas att du skrev att du delat upp den).

  • Hjärntrött blir man verkligen. Å på något konstigt sätt verkar kroppsorken tryta också. Är helt urlakad när jag kommer hem och orkar inte mycket alls. Lagar lite mat, äter och dricker massa vatten. Sen sover jag!
   Jo, jag har semester snart igen. Såååå tacksam för det. Trippen norrut är dock avbokad så nu vet jag inte vad som ska hända och ske.

   • Kroppen går väl på högvarv för att reglera temperaturen så det är nog inte så konstigt – man sover ju lite sämre också (i alla fall jag).
    Jaha ja, du hade tänkt dig norröver på semestern… ser ju lite dyster ut att åka åt det hållet!

 2. Ventilation och kyla är ett gissel för många byggnader. Det är så svårt att få till det, särskilt i äldre byggnader (äldre = äldre än när fjärrkyla blev aktuellt). Lider med alla som inte får till bra lösningar. Samtidigt har jag viss förståelse för att få förutsett denna långvariga värme. Men det kan vi lära av. Ska försöka lära mig någon form av regndans där kallt regna kan få varma huskroppar att svalna.

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s