Min vilda baksida…

Standard

Intill min altan finns ett litet, litet ställa som fått växa fritt. Där finns rönn, körsbär, tall och gran. Ett fint litet ställe som nu ska bort.
Jag fattar så klart att grannarna ogillar att ha träd som skymmer solen. Ogillar att ha stora träd utanför sina balkonger.

Men jag gillar att ha en liten lummig plätt. Jag gillar att det inte bara är en platt gräsmatta på baksidan. När vi flyttade hit var det rena djungeln på min baksida. Men jag och grannarna på markplan fick sköta baksidorna själva de första femton åren. Det får vi inte längre. Jo, en del får det… inte alla. Det beror nog lite på vilken gård man bor på tror jag.

Nu är det Rikshem och styrelsen i BRF som bestämmer vad och hur de ska röja här. Jag hoppas på en slags medelväg.  Ta bort träden men ersätt de med bärbuskar eller t.ex. schersmin. Jag vet att den här föreningen är snar på att fälla träd i området. Tyvärr är de inte lika snabba på att göra fint igen. Jag ska dock försöka så klart. Jag vill inte ha en tennisbana här på baksidan. Så det så!

Å ja, idag mår jag lite bättre så i morgon tänker jag jobba. Jobba SDIS, Sista Dagen Innan Semester! Det leve!

Annonser

»

  1. Jag älskar dessa gröna lungor. Men visst, det måste tas om hand så att de han användas till något bra. Hoppas att det kan bevara lite av det, så att det inte enbart blir en torr gräsmatta. De har vi tillräckligt av. Dessutom, numera måste vi ju även tänka på bina.

    • Ja, bina och andra insekter ska vi vara rädda om.
      Jag hoppas också att de kan bevara något av det lummiga. På framsidan har de tagit bort en buske framför mitt fönster. Jag tyckte den var bra, skymde för direkt insyn och sol. Men nu är den väck. Jättetrist!

  2. Synd att ta bort det gröna men visst, om det skymmer för mycket så! Hoppas de ersätter det med något annat fint grönt, med det är nog precis som du säger – ta bort går fort, snygga till är det lite värre med…

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s