Längtar ihjäl mig…

Standard

…efter semester och lediga dagar.

Jag är så galet trött. Så där så att det är svårt att vakna på morgonen över huvud taget. Resten av dagen gäspar jag mest och det svider i ögonen av trötthet. Jag sover gott om nätterna och har absolut inga problem att somna när jag lägger mig.
Vaknar, pinkar, somnar om direkt. Det känns gott att sova och jag tror inte att det är något fel på min sömnkvalitet alls. Men trots det är jag galet trött!

Nu är det bara en vecka kvar till första ledigheten av tre. Har varit tvungen att dela upp semestern eftersom man inte fixat någon som tar över mina arbetsuppgifter när jag är ledig. Pisstrist men föga förvånande.

Första dagarna på min ledighet tänker jag inte göra ett dugg. Bara softa och ta igen mig. Promenera och ligga på stranden, äta och dricka gott och bara njuta.

Ser fram mot det.

wp-image-386566771jpg.jpg

Typ, så här!

Annonser

»

 1. Känner så väl igen mig förutom att jag sover lite halvdassigt – oxå… Själv har jag två och en halv vecka kvar innan det är min tur men då har jag å andra sidan sex veckor på raken ledigt (för första gången ever).
  När jag började läsa ditt inlägg var jag inne på att fråga varför man ska söka jobb i din kommun (alltså jag ville veta skäl till ATT göra det) men ser att på den frågan får jag nog andra svar än vad jag tänkt 😉 Det under förutsättning att du jobbar där jag tror att du jobbar….

  • Aj då… sömn som är så rackarns viktigt. Hoppas på god sömn snartare än snart.
   Dra åt skogen så skönt med sex veckor på rad. Jag lovar, nästa år ska jag banne mig ha det jag också.
   Ja du, varför ska man söka jobb här?! Ärligt, det vet jag inte. Jag är kvar här mest för att jag inte hittar något annat. Kollegorna är superbra men sen är det inte så mycket mer. Vi ligger lägre i lön än kommuner runt omkring oss bl.a.
   Men är du socionom är det relativt enkelt att få jobb här. Omsättningen är hög!

   • Ja att få sova är viktigt men det är ett av mina bekymmer – jag sover lite dåligt.
    Nix, inte socionom men rätt gångbar på arbetsmarknaden ändå. Intressant att höra att ni ligger lägre i lön än andra kommuner, kommunerna runt om (jag jobbar i en av dem) tror nämligen tvärtom 🙂

     • Ha ha… då är jag bakvänd, har skaffat mig erfarenheten på annat håll. Kunde vara kul att prova att jobba i en stor kommun också. Småkommuner är kul med korta beslutsvägar och närhet till varandra men… det har sina avigsidor också.
      Det visar sig på måndag om jag är välkommen eller inte – eller om jag vill vara välkommen, jag kommer med lite krav 🙂

 2. Hm, det här med rättighet till fyra veckors sammanhängande semester dyker upp i mitt huvud. Men då kan man förstå inte välja när man vill ha den.

  • Jo, jag har tänkt på det jag också. Känner att jag var en smula ”dum-snäll” som roddade i sånt som egentligen är arbetsgivarens ansvar.

 3. Fast kommunen följer väl Semesterlagen eller har du själv gått med på att göra avsteg. Mot betalning?
  https://www.unionen.se › rad-och-stod

  Semesterlagen ger alla anställda rätt till fem veckors semester per semesterår varav fyra kan tas ut sammanhängande under sommaren.

   • Så varför gör du det? Jag fick två månadslöner extra när jag hoppade över sommarsemestern. Det kändes rimligt. I år delar jag upp den fast det är av eget val för jag planerade bara den här veckan. Fundera på Hongkong nu!

    • Jag delar upp min semester för att inte få ett helvete när jag kommer tillbaka från en långsemester.
     Om jag tar fem veckor på raken finns det ingen som gör mitt jobb utan det ligger på hög och väntar tills jag kommer tillbaka.
     Å vill det sig riktigt illa har Migrationsverket missat att betala ut de pengar vi ska ha och upptäcks inte det inom tre veckor är det kört. Å guess what… det är jag som kollar det.
     Det är en sjuk arbetssituation, jag vet. Å jag söker annat så klart, dock utan framgång.

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s