Det doftar vår…

Standard

Bestämde mig redan igår kväll att jag skulle gå till jobbet idag. Det känns fint att ha dagens stegmål klara redan vid åtta om morgonen.

Det är oerhört vackert ute nu när allt blommar. Å som det blommar sen. Galet. Njöt doften av syren i början av promenaden. Den senare delen njöt jag doften av varm skog. Det är nog den härligaste doft jag vet.
Däremellan är det mest väg och det doftar inte så mycket. Å före den är det heller ingen doft utan mer lukt. Lukten som hänger kvar i evighet efter att bonden spridit gödselvatten på åkrarna. Fy fan… i lördags när jag cyklade till stan var jag kräkfärdig. Klara mig dock! Idag var det inte lika jävligt men härligt var det inte.

Nu är jag dock på jobbet och här doftar det mest kaffe just nu. Ska ägna mig åt min kopp en stund innan jag tar itu med resten av dagen.

Jag hoppas att vinden ligger bättre i eftermiddag så dyngan osar åt något annat håll än mitt!

jobbväg

Annonser

»

 1. Just mornarna är ju fräscha annars, förutom oönskade gödselstank då. Det är dock lite långt för mig att gå, men cykla kanske det kan bli nån gång i sommar, kanske… 🙂

  • Det är så torrt nu så om jag ska ha en fräsch morgon får jag nog stiga upp före tuppen.
   Men oavsett är det vackert. Å näsan får jag hålla igen en kilometer ungefär! 🙂
   Klart du kan cykla… det gör dig gott å så blir man brun samtidigt! 🙂

 2. Ha ha… livet på landet, gödsellukt och allt 🙂 I år har bönderna här hållit sig någorlunda i skinnet, de flesta gödslar med ”naturgödsel” (som luktar skit – kan bero på att det är just det) på hösten och plöjer ner det på en gång – kanske grannsämjan de tänker på 🙂

 3. Imponerande att du redan kl 08 har dina steg utförda. Förr som i en tid när jag var mer normal i kroppen köpte jag flera stegräknare, det slog aldrig fel att jag någon gång under dagen lyckades vika mig på så vis att stegräkningen i byxlinningen stannade. Jag var så förbannad att jag slutade använda dem, jag tror jag har fem i en låda, både dyra och billiga. Om jag får ett ryck i nutid så tar jag mobilen med, den räknar tryggt och bra. Bläää för dynglukten, på väg till landet sist så stank det i bilen och ja, man kräks nästan.

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s