Jag vaknade, gick på toa, skurade golv….      

Standard

Så kan en morgon se ut för mig nu för tiden. Tiden efter gyncancer. Jag vaknar upp en smula förvånad över att jag sovit hela natten. Sovit utan att ha varit uppe en enda gång utan att kissa. Just därför är blåsan en smula välfylld så här på morgonkvisten och naturligtvis sipprar det hela vägen till toan.
Nåja, det hade kunnat vara värre, jag hade kunnat vara död!

Jag ska säga att de flesta morgnar klarar jag mig bra. Men då har jag varit uppe ett par gånger varje natt och pinkat ur mig också.

Ni få tycka att det här är jobbigt eller äckligt att läsa om. Vet ni, jag bryr mig inte om det. Det här är mitt liv här och nu. Å mitt liv är varken jobbigt eller äckligt. Det är faktiskt helt underbart! Jag är bara less på att det viskas så mycket när det kommer till gyncancer. Jag är less på att man inte pratar om gyncancer. Framför allt inte om de biverkningar som kan komma efter behandling. Lång tid efter behandling! Vet inte ens om de slutar komma biverkningar under min livstid.

Just nu är jag oerhört stel i hela bäckenområdet. Stel och torr så det gnisslar när jag går. Det betyder att allt i bäckenområdet är påverkat. ALLT!
Tarmarna strular. Jag är ömsom hård, ömsom vattning. Men snabb som fasen är jag. Trycker det på måste jag springa. Så en långfrulle på något fint ställe är bara att glömma. Ibland måste jag rusa iväg mitt i frukosten. Men hellre det än att värma brallan.
Min urinblåsa är också påverkad så klart. Antingen kan jag inte hålla tätt eller också har jag fått ett koagel som täpper till och orsakar stopp. Jag blöder ofta ur urinblåsan eftersom jag har sköra blodkärl i blåsbotten.

Vad nästa biverkning blir har jag inte en aning om. Vet inte heller när den kommer att visa sig. Det kan bli idag eller om några år. Ingen vet.
Men har ni andra frågor om just biverkningar så titta in på Nätverket mot Gynekologisk cancers hemsida och fråga experten Maria Hellbom.

När ni ändå är där, passa på att bli medlem i föreningen. Det är helt kostnadsfritt! Har du peningan över så kan du donera en slant eller shoppa loss i vår webshop.

Å till er som fortfarande tvekar. VACCINERA ERA BARN, GÅ PÅ CELLPROVSKONTROLLERNA ELLER GÖR ERA HEMTESTER. Gör´t bara!

toa

Annonser

»

  1. Informativt och bra skrivet. Tuffa biverkningar att leva med men som du säger alternativet hade kunnat vara värre. Du är beundransvärd med din positivet i allt detta.

  2. Du får mig att tänka till. Jag finns förvisso i en omgivning där många talar om sina olika krämpor och bristande kroppsfunktioner. Vi som är friska lyssnar och försöker vara ett stöd. Däremot har jag inte dragit slutsatsen att skulle kunna tänka på mig själv. Jag har inte tagit cellprover sedan någon gång i början av 90-talet. Har inte tänkt göra det heller men nu ska jag ta en runda till i tanken.

  3. Jag tycker det känns tryggt att få veta, både fakta och att det finns ex vis föreningar på nätet. Även om min livmoder är borta efter cellförändringar vid koll.

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s