Leve mamman…

Standard

Mammors kraft är stor och mammor respekteras… även i Valsätra. Det leve!

Några kvinnor tränade tillsammans de fick meddelanden om bränderna i Valsätra. De avbröt sin träning och bestämde sig för att ta sig dit direkt. De ville, som de själva säger, ta sitt ansvar.
Väl där såg de mängder av ungdomar kring Bandstolsvägen. –De väntade på brandkår och polis och var beredda att attackera, och hade lagt upp ett förråd av stenar och molotovcocktails.

Allt fler mammor anslöt sig och till sist var de ett 40-tal på platsen. Mammorna ställde upp sig som en levande mur mellan ungdomarna och brandkåren för att försöka lugna ner situationen. Och ungdomarna visade respekt:

– Vi är ju mammor! Mer än hälften av ungdomarna gick hem. Det var till och med några som anslöt sig till oss.

Leve mammorna! Å jag hoppas verkligen att de orkar och vill fortsätta röra sig ute på gatorna. Jag hoppas att fler ansluter. Å jag välkomnar papporna att göra detsamma!

De leve!

 

Annonser

»

  • Ja, det är mest pojkar. Flickorna får väl knappast vara ute skulle jag tro. Ja, jag generaliserar, men jag tror inte att jag är så långt från sanningen.
   Dessa mammor är drottningar!

 1. Supermammor! Jag tror att det är viktigt att som vuxen, visa sig och ta ställning. Och om man finns i området, finns risk för ungdomarna att bli igenkända. De kan inte vara anonyma längre, vilket jag tror är en del lösning.

  • Det är verkligen viktigt att visa sig och ta ställning som du säger. Å i det här området tänker jag att det är än viktigare för myndigheter står inte högt i kurs här!
   Både polis och socialtjänst vet mer eller mindre om vilka som härjar. Men det gäller att ta dem på bar gärning. Vi är för mesiga i det här landet…

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s