Förbannade trash…

Standard

När mitt närområde blir en riksnyhet är det aldrig kuliga saker som hänt…

Igår kväll kom det första larmet, snorungar hade tänt på en soffa på en parkering i Valsätra. Vad faan gör en soffa på en parkering? Har gått omkring i området och där kastas sopor, möbler och annat material lite överallt. Det ser helt enkelt för jävligt ut.

Sen började de dra ut sopkärl och tända på dem. Å vi pratar fortfarande om kvällstid. Folk lär ha sett dem, deras föräldrar lär ha sett dem! Hade det varit mina ungar så lovar jag att det hade blivit mycket obekvämt för dem. Mycket!
Dessutom brann fyra, fem bilar i ett parkeringsgarage och fyra bilar brandskadades. Enligt en frilandsfotograf som var där försökte folk rädda sina bilar. Fine, jag kan förstår att man vill rädda sina ägodelar. Men ut och jaga rätt på slöddren innan de härjar loss.

Att det skulle bli ett jäkla liv i området var väntat. Dagarna innan har polisen varit där och gjort en större insats. Då blir trashet putt och känner sig orättvist behandlade, de känner sig kränkta och vill ge igen! Smart va?!

Samtidigt kan jag inte låta bli att… fascineras är fel ord, jag förundras nog mer över hur dessa nötter tror att de står över allt och alla. Tror att de faktiskt kan och får bete sig hur som helst, att det ”äger området” och gatorna där.
Det är faan löjligt… väx upp, skaffa ett jobb, betala skatt och via den äg gatorna. Gör något kreativt men ge fan i andras ägodelar, ge fan i att slösa på mina och andras resurser. Skärp er!

 

Annonser

»

 1. Men det är ju för att det inte finns ungdomsgårdar…. 😉
  Det känns som om polisen gett upp istället för att rikta insatser och skapa en nolltolerans för alla typer av brott under ett längre tag för att visa att det inte är ok.

  • I Valsätra kan man inte ens skylla på det. Där finns en superfin ungdomsgård. Så jag undrar än mer varför det blir som det blir. 🙂
   Ja, visst känns det som om de gett upp. Inte ens brandkåren rycker ut längre utan inväntar beskydd. Jag tänker stilla att det är ett jäkla tryck i en brandslang… bara att sätta igång!

    • Visst är det så! Jag är pissless på mjäket och daltandet. Det är mina skattepengar som ungarna bränner upp. Mitt området jag inte kan känna mig trygg i. Jag har vänner som bor i området och jag vill gärna kunna ta mig hem till dem utan att vara rädd. Fy faan, de begränsar mig och det gillar jag inte!

    • Ja, mesar är de. Man tycker en del men ingen törs göra verkstad av idéerna. För gör man det så kan man ge sig faan på att folk känner sig kränkta.

     • Jag trodde att jag var liberal men när dom inte ville göra något åt religiösa friskolor tappade dom mitt förtroende. enda gången i mitt liv jag hållit på Kommunisterna – fast bara i den frågan. Jag är sjukt besviken på våra politiker… och sossarna är hårt styrda av Miljöpartiet som blivit ett muppigt handhjärteparti. Och SD, KD och Moderaterna ska vi inte ens tala om…

 2. Otroligt trist. Jag instämmer inte i polisens bedömning att personalens säkerhet går i första hand. Att privatpersoner ska vakta sina bilar, samla bevis och vittnesmål är inte rimligt. Trots allt har polisen bättre utrustning än privatpersoner. Polisen måste göra en helhetsbedömning.

  • Som polis borde rimligtvis allmänhetens säkerhet vara prio. Men inte här.
   Tur att vi har mammor i området som fått nog. De gör det polisen inte klarat av.

 3. Det är för jävligt !!!

  Här i stan, så har det varit mycket bråk på våran lilla gågata på sena kväller och helger. Inbrott i butiker och klotter…

  Kommunen ville sätta upp kameror för att åtminstonde kanske unvika endel händelser och även få ev.händelser på film, men, länsstyrelsen sa nej, det skulle störa folks integritet…

  VI har redan kameror i bussar och vissa allmänna utrymmen, vad är problemet ? Har man rent mjöl i påsen, vad gör det då med några kameror.

  Visst, dom kanske flyttar på sig och bråkar nån annanstans, men lite övervakning är bättre än ingen…

  • Jag är för kameror. Det handlar om min och andras säkerhet och det borde vara överordnat allt.
   Jag blir tokig när man börjar prata om folks integritet in absurdum. Fy fan!
   Här i Uppsala har vakter börjat patrullera och jag tycker att det är fel. Det är polisens sak att hålla ordning och skapa ro, inte vaktbolagens. Galet!

 4. Fy fan! Blir så jävla förbannad när jag läser om sån’t där du skriver om. Kan inte förstå va fan som snurrar runt i dessa dörbannade minihjärnor de verkar ha, vad får de ut av det? Kan undra om de får mega utlösning i brallan av att sabotera. Tror de att det blir bättre? Just sån’t här får normala folk att se rött och börjar ”hata”. Gaahhhh! 😠

  • Ja du, jag begriper inte vad det är som rör sig i skallen hos dessa idioter. De kräver en massa men vill inte göra ett dugg för att bidra. De lockar ut polis och brandkår i syfte att kasta sten på dem! De har inte fattat alls att de finns för vår säkerhet och trygghet. Ibland hoppas jag att det händer dem själva något… å att ambulans vägrar ta sig in i området pga deras tidigare beteende. Då KANSKE de börjar begripa. KANSKE!

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s