Katten på råttan, råttan på repet…

Standard

Idag har jag varit och hämtat en sömnregistreringsapparat för att i natt utröna om jag har andningsuppehåll. Det har jag inte. Det vet jag!

Men den läkare från vårdcentralen som jag gått hos för min hypotyreos skickade mig vidare till överviktsenheten eftersom de prover som skevar, bland annat bisköldkörtel, borde de ha koll på där! Jag fattar nada men gick dit när jag blev kallad.
Där ville de inte prata hypotyreos över huvud taget men tyckte att jag skulle göra en sömnutredning eftersom jag är tjock!

Min första läkare, hypoläkaren, har inte bara skickat en remiss till överviktsenheten utan även till min onkolog. Å där sysslar de inte med några sköldkörtelhormoner alls utan med cancerceller, typ. Men snäll som han är skickade han mig på provtagning för att titta på just bisköldkörteln. Å proverna skevar!

Nu undrar jag vad nästa steg blir. Kirurgen eller kanske till fotvården!

Älskar inte att läkare inte klarar av sköldkörtelproblem. Tvärt om, de är urusla och klarar inte av annat än att stirra på provsvar. Men skevar dem vet de å andra sidan inte var det ska skicka patienterna… det är ju uppenbart!

sömn

Annonser

»

 1. Trots allt bra med en läkare som bryr sig. Jag ser flera fördelar med att de ser till helheten, att det kan finnas olika orsaker som påverkar på olika sätt och att de vågar dra i olika trådar.

 2. En sådan har jag haft i flera år. Fungerar hur bra som helst. 🙂 Ett annat sätt att lösa problemet är att minska halsmåttet, vilket jag nu gjort. Då får det plats med mera luft och man behöver inte längre ”sömnmaskinen”.

  • Menar du att du har registrerat din sömn i flera år? Varför det?
   Den här ska kolla om jag har sömnapné, det har jag som sagt var inte. Men jag kommer inte vidare om jag inte ”lyder” läkarna.

 3. Jag tycker nog endokrinologen vore ett bra ställe att remittera till. Självklart fokuserar överviktsenheten på att alla problem beror på övervikt ( vilket är en rätt trist inställning).

  • Endo här i Uppsala klarar av diabetes men inget mer. 😔
   Tycker de flesta fokuserar på övervikten när de inte kan hjälpa mig att må bättre. Lverviktsenh. skyller på sömn.

 4. Kolla med närmaste bilmeck, eller någon i kassan på Coop. De är säkert mer öppensinnade än de förstockade läkarna du drabbas av. Och de kanske rentav gör ett bättre jobb.

 5. Ja usch, så tråkigt när man inte får den hjälp man behöver. Själv har jag fått mycket av hälsorådgivare vid fel en del problem orsakade av sköldkörtel och binjurar.

 6. Så trist! När jag fick hyperthyreos efter min första graviditet så visste vårdcentralsläkaren precis vad han skulle remittera mig. Genomgick något test, drack jod, som de sedan följde ett par timmar på sjukhuset. Kanske är läkarna sämre idag? Vill inte tro det, finns det fler specialiteter? Eller är det att du har haft cancer som också spökar och gör dem osäkra. Knepigt i alla fall!

  • Jag vet faktiskt inte vad det är. Men det verkar som om läkarna i ”min” region inte har de kunskaper gällande hypotyreos som andra har. Eller också har de helt andra spelregler på något vis.
   Hoppas du blir ordentligt omhändertagen 🙂

   • Väldigt enkelt uttryckt, motsatsen till hypothyreos. Alltså för mycket sköldkörtelproduktion som gör att ämnesomsättningen blev för snabb. Ja,det var endast något år jag hade problem efter graviditeten, sedan dess har den varit helt normal!

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s