Inget återkommande, inget nytt…

Standard

…men däremot strålskador. Det är det första uttalandet jag fått från onkologen och eftersom jag har Sveriges bästa team runt mig så är jag trygg i det. Känns otroligt fint att inget är tillbaka men jag kan inte låta bli att ogilla dessa förbannade biverkningar.

Biverkningar som inte kommer att bli bättre med åren utan snarare tvärt om. Dessutom nya biverkningar som kan komma om några år utan förvarning. Jag och andra med mig får helt enkelt lära oss att leva med dessa och njuta de dagar vi kan njuta så vi är rustade för de dagar det inte går.

Tyvärr finns det många som får mycket lite eller inget stöd av sjukvården när det gäller biverkningar. Men tack och lov poppar det upp nya rehabiliteringscentrum av olika slag, fler behövs dock. Det finns också cancer- och rehabiliteringsplaner MEN de sträcker sig över behandlings- och uppföljningsperioden. Men sen då, när den är över?!

Jag vet att jag kan verka tjatig när det gäller rehabilitering. Men så är det också mitt liv och levende det gäller. Utan rehabilitering kan jag inte leva det bästa livet. Å det vill jag ju så klart.

Så jag kommer fortsätta tjata, kommer att fortsätta vara envis och stundtals jobbig.
Så för er som känner mig blir det nog ingen större skillnad.

Skänk gärna en slant till Cancerrehabfonden ni som kan och vill. Det genom dem jag fick förmånen att åka till Bräcke Diakoni Sfären. Min önskan är att fler får möjligheten att vara där.

Annonser

»

 1. Skönt med det ena beskedet iaf. Jag skall absolut också ha den fonden i åtanke att skicka en slant till.

  Jag har nyss skänkt pengar till världens barn och cancerfonden. Sen har jag skickat en liten extra slant till mitt fadderbarn.

  Man kan gott dela med sig, tack för att du påminner om alternativ som är nog så viktiga att dom får inte pengar !!

  • Det är inte lätt att fördela pengarna mellan alla som man känner lite extra för. Det finns för många fonder som är beroende av gåvor. Önskar jag hade trippel lön, minst!

 2. Det är rätt trist att för att bli frisk måste man få behandling som ger nya, andra problem som man får dras med livet ut.

  • Tänk hur stark cancern är ändå som behöver en sådan kraftig moteld för att dö ut. Men jag är glad över att behandlingen ändå har förfinats nu mot förr. Men den kan alltid bli bättre. 🙂

  • Så lite så. Jag ger mig inte förrän alla som vill och behöver får rehabilitering. Även EFTER avslutad behandling. Självklart kostnadsfritt och med ersättning från t.ex försäkringskassan under tiden.
   Ä tack för att NI finns och tack för en underbar vecka på Sfären!

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s