LivetEfter

Standard

Idag ska jag hem till härliga Sala. Inte för att träffa släkt utan för att tillbringa ett dygn på Sätra Brunn. Jag och mina kollegor i LivetEfter ska tillsammans med tio andra kvinnor ha det bra, spaaa och umgås. De ska också lyssna på föredrag och vara ned i de diskussioner vi håller kring olika ämnen som är aktuella för oss. 

Vi ska bland annat prata rehabilitering och sex efter gyncancer. Jag själv ska hålla i kost och levnadsvanor. Det är inte helt lätt att prata om just kost och levnadsvanor som t.ex rörelse. Det väcker så många känslor, folk går in i försvar, känner sig kränkta och påhoppade. Men jag är övertygad om att jag hittat balansen och att vi får bra prat kring ämnet. För som jag och Maria tjatar om… vi MÅSTE våga prata kost och hur den påverkar våra kroppar, hur maten kan göra oss sjuka men också göra oss och våra kroppar friska och alerta. 

Jag tänker börja i helgen och jag hoppas att jag får tillfälle att göra det många gånger till. Så det så!

Men nu ska jag frukostera och packa resväskan med saker mina vänner och företagare skänkt till våra goodiebags. Den här gången blir det nog goodiebags i säckformat. Det förtjänar kvinnorna som är med oss i helgen, det lovar jag! 

Annonser

»

 1. Du har ju tur som inte behöver ta upp alkohol eftersom det är ett känsligt ämne men inte relaterat till just gyncancer. Vill ju inte att folk ska börja kasta tomater på det för alkohol är mer känsligt att tala om än animalier 🙂

  • Jag kommer ta upp det också. Vi har visserligen haft gyncancer men vill fortfarande skydda oss mot annan cancer som alla andra.
   Jag ser till att tomaterna är borttagna. 😉

 2. Jag kan mycket väl förstå utan att ha varit drabbat, att sådana här sammankomster är väldigt givande för alla deltagare.

  Skummade genom kommentarerna och ser att man inte skall äta tomater..det måste jag googla på

  Ha en bra start på jobbveckan nu då !

  • Ja sis, det har varit och är otroligt givande. Trots att jag har vänner omkring mig som förstår så finns det ändå saker som bara drabbade kan sätta sig in i. Det går inte att komma ifrån.
   Å så länge du inte kan sätta dig in i allt är vi glada. 🙂
   En del äter autoimmun kost och då äter man bl.a. inte tomater. Kan det vara det du sett?

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s