April, april…

Standard

April är inte bara en månad då jag och halva släkten fyller år. April är också en gyncancermånad. Det ni!

Å igår var det dags för Gyncancerdagen. En kväll som ägnades åt viktiga frågor som prevention, vård, rehab och forskning. Vi hade föreläsare som berättade om allt från egenvård till vad som faktiskt är sant och falskt på nätet. För det är mycket skit som florerar på nätet när det gäller t.ex. vaccinationer. Jag skriver skit för det mesta som kommer från anti-sidan är enbart åsikter och skrikhistorier som inte har ett dugg med forskning och fakta att göra. Skittrist… i synnerhet eftersom det i slutändan kan handa om liv eller död.

Vi hade också paneldiskussion där folk kunde SMS:a in sina frågor och få svar på dem direkt. Smart! Å så delades årets eldsjälspris ut. I Stockholm gick det till Maria Hellbom, verksamhetschef för Centrum för cancerrehabilitering.

Jag hade en fantastisk kväll. Träffade många gamla och även nya vänner. Fick höra många bra och intressanta föredrag. En toppenkväll.

För mig var det här något av ett startskott och nu börjar det verkliga arbetet. Arbetet med Nätverket mot gynekologisk cancer. Ett arbete mot en nollvision- ingen kvinna ska behöva då i gynekologisk cancer.

Så det så!

 

5 responses »

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s