Kuponger och lönsamhet…

Standard

Borde arbetsgivare ta större ansvar för den anställdes väl och ve. Ja, jag tycker det! Jag pratar inte om den anställdes omedelbara arbetsmiljö, den har arbetsgivaren absolut ansvar för. Jag pratar om den anställdes livsstil. Den borde arbetsgivaren ta större ansvar för. Å det skulle vi alla tjäna på. En del i kvalitet, andra i peningan!

Där jag verkar, i Uppsala kommun hade man tidigare en timmes friskvård i veckan och en friskvårdspeng. För några år sedan strök man friskvårdstimmen men behöll pengen. Trist och kortsiktigt sparande anser jag. En arbestgivare som värnar den anställde, erbjuder friskvård, gärna individbaserade friskvårdslösningar, är en klok arbetsgivare som vet att investera i sin personal. För som t.ex. Vicus Effect skriver på sin hemsida: ”Det är endast hos den enskilde individen som förändringar i livsstil kan ske – genom att skapa goda förutsättningar för individen att förbättra sin hälsa kan man nå högre lönsamhet och effektivitet i verksamheten.
Generella satsningar på företagshälsovård missar ofta de individer som är i mest behov av att ändra sin livsstil. Med individuella hälsoplaner involveras samtliga medarbetare och friskvårdsarbetet blir både lönsamt och kostnadseffektivt.”
För självklart är det lönsamt att ha en frisk personal, det vet och förstår varenda människa. ”I genomsnitt återbetalar sig Victus Effects friskvårdssatsning 6-8 gånger satsade pengar.

Så ni arbetsgivare som funderar på framtiden, som värnar era anställda samtidigt som ni investerar och tänker lönsamhet. Skrota storrum och aktivitetsanpassade arbetsplatser, det är bevisat att det gör folk stressade och är hjärnans värsta fiende. Satsa i stället på individbaserad friskvård, gör det lätt för anställda att hålla sig pigga och friska. Se till medarbetarnas bästa, det lönar sig. Flerfalt!

friskvård.PNG

Friskvård är så mycket mer än kuponger… i synnerhet för AG

Annonser

8 responses »

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s