IVO avslutar ärendet…

Standard

Nu sitter jag här med beslutet i handen, beslutet som säger att ärendet avslutas. Det händer alltså inget mer och gynekologen Nikolay Georgiev på Akademigruppens Specialistenhet AB här i Uppsala kan fortsätta verka och leva gott. Dock utan mig och mina vänner som patienter.

Å jag vet att jag har berättat detta förut men det tål att spridas. Bedömningen som Inspektionen för Vård och Omsorg, IVO, gör lyder;

IVO ansluter sig till Socialstyrelsens vetenskapliga råd som gör bedömningen att berörd läkare genom sin passivitet och okunskap har försenat cancerdiagnosen, vilket kan ha försämrat prognosen. Utöver detta har läkaren ej handlat enligt vetenskap och beprövad erfarenhet genom att ordinera läkemedel då dessa ej var indicerade. Läkaren kan således inte undgå kritik från IVO gällande yrkesutövningen i dessa delar av vård och behandling. 
Efter kommunicering med berörd läkare har framkommit synpunkter som IVO tagit i beaktande men som inte påverkar bedömningen i sak.
Som förtydligande kan tilläggas vikten av och skyldigheten att journalföra de överväganden och vad som föranleder valet av behandlingsformer.

IVO gör bedömningen att läkarens brister i yrkesutövning inte är av den omfattningen att några ytterligare åtgärder behöver vidtas. Ärendet avslutas. 

Med andra ord kan han fortsätta strunta i att undersöka blödande kvinnor behandling och utredning. Han kan också strunta i positiva cellprover, trots högrisktyp. Han kan fortsätta men vet ni, det kan jag också. Jag kan fortsätta berätta att ingen ska behöva gå till gynekologen vid Akademigruppens Specialistenhet AB, ingen!

Så det så!

Annonser

20 responses »

  • Finns inget att överklaga, inget nytt har framkommit.
   Det är en privatläkare så jag får gå direkt till hans försäkringsbolag, inte via patientskadenämnden.
   Fast du har rätt i att det inte är rätt… Dock har jag bestämt mig för att sätta stopp för honom via utebliven patienttillströmning. 😉

 1. Usch, det behöver verkligen spridas och skrikas ut högt!

  Var det ingen som blev så illa drabbad att det kan motiveras tycker du?

 2. Det är bedrövligt. Jag gjorde anmälan för 4 år sedan och det hände ingenting! Det är svårt det där. är man sjuk orkar man inte strida och det är just det som behövs

 3. Hej! Du vet att han verkar på andra kliniker också t.ex på Mama Mia i Sockholm där jag har haft honom i flera år. Dock har jag inte blivit felbehandlad vad jag vet….tack för att du delar.

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s