Somrig saft

Standard

Hittade nyss ett otroligt somrigt recept på fläder och lavendelsaft här som jag bara måste sprida vidare…

15 fläderblomsklasar
1 lit. vatten
1 ½ lit. lavendelsocker
1 dl torkad lavendel
1 citron
ca 25 g vinsyra (en halv påse)

Skölj blomklasarna och lägg dem i en stor bunke. Tvätta citronen, skär den i skivor och lägg den tillsammans med lavendeln i bunken. Koka upp vattnet och blanda ner lavendelsockret (har du inte lavendelsocker kan du öka mängden torkad lavendel med 1 dl och använda vanligt strösocker). Rör tills sockret löst sig helt. Blanda ner vinsyran och slå sedan allt över blomblandningen. Täck bunken med en bakhandduk eller lock och låt saften stå och dra i cirka fyra till fem dagar. Häll genom silduk och förvara på rena glasflaskor eller i glasburkar för frysning.

Advertisements

2 responses »

  1. Det finns inget som hemgjord saft! Min kompis i Katrineholm brukar göra saft på egna jorgubbar och rabarber, slurp:). Nu bor vi för långt ifrån varandra men tidigare fick jag alltid några flaskor som snabbt gick åt.
    Kram!

Var så goda, nu är det er tur att tycka till och skriva något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s